Heure-Le-Romain

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Heure-Le-Romain? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en een goede investering. Middels innovatieve zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Via deze pagina ontdek jij uitgebreide informatie aangaande zonnepanelen kopen in Heure-Le-Romain!

zonnepanelen installateur 4682
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Goed voor het milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLuik
GemeenteOupeye
Postcode46820
Gasverbruik23.610 kWh
Stroomverbruik kWh3505 kWh
Gemiddelde energierekening€177,24

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Heure-Le-Romain juli 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. Verscheidene gemeenten werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Oupeye. Kan je het niet vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Oupeye zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Heure-Le-Romain
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een krediet kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4330), dan profiteer je al van een korting van zo’n €537. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een redelijke vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de “ouderwetse” tellers worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juli 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Heure-Le-Romain komen doorgaans uit tussen de €5400 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa circa 2850 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Nuon betaal je hiervoor wel €712,50 (prijs juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Heure-Le-Romain bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117506€3575 – €4500€430
2284011€5100 – €5650€525
3353015€6075 – €6275€775
4398017€6550 – €6850€930
5457020€6950 – €7200€970
6483022€7625 – €7975€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Heure-Le-Romain check jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heure-Le-Romain is 3505 kWh. Dit staat voor ongeveer 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3875 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Bijna alle klanten prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Heure-Le-Romain?

Voor de installatie van panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-heure-le-romain

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Heure-Le-Romain vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten zoek jij moeiteloos een uitmuntende specialist in je postcodegebied. Diverse installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk de aard van de woning. Het soort woning (plat en/of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Heure-Le-Romain.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft je voor- en achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Dan weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Daaropvolgend verzenden zij de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar relevante keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Huren kan al vanaf €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is is geen voorwaarde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Heure-Le-Romain op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Heure-Le-Romain
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Heure-Le-Romain aanvullend capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Belgen met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Werk jij met een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!