Beerzel

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Beerzel? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en hebben een prima rendement. Door middel van een zonnepanelen-installatie is het mogelijk eigen energie te genereren. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Aan de hand van deze website vind je bruikbare toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Beerzel!

zonnepanelen installateur 2580
 • Direct lagere energielasten.
 • Zet het milieu op 1.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieAntwerpen
GemeentePutte
Postcode25800
Gasverbruik23.330 kWh
Stroomverbruik kWh3465 kWh
Gemiddelde energierekening€175,17

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Beerzel mei 2024

Een landelijke subsidiepot is niet aan de orde in België. In een aantal gemeenten vind je energiepremies of speciale groene leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Putte. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Putte zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Beerzel
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4550), dan is jouw winst al gauw €564. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een passende vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: deze traditionele energiemeters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al enkele honderdduizenden huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Beerzel variëren tussen de €4400 en €6200, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen mondt uit in pakweg 3080 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €770,00 (prijspeil mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Beerzel bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119006€3525 – €4300€380
2276012€5125 – €5700€625
3342016€5975 – €6050€750
4387016€6425 – €6625€880
5467019€7025 – €7200€990
6496023€7575 – €8200€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Beerzel check jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beerzel bedraagt 3465 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2825 kWh gaat het om 12, en voor 3975 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Veel huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede vind je dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Beerzel?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-beerzel

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Beerzel vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan heb je snel en eenvoudig een deskundige specialist in jouw omgeving. Diverse specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de tarieven. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Specificeer de karakteristieken van het huis. Het soort huis (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft dan goedzonnepanelen advies in Beerzel.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Daaropvolgend verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (zoals VDE keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost zo’n €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Beerzel op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Beerzel
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Beerzel een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!