Vremde

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Vremde? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Door middel van het zonnepanelen-systeem wek je zelf energie op uit de zon. Door dalende kosten, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Gebruikmakend van deze website bekijk jij toepasbare gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Vremde!

zonnepanelen installateur 2531
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieAntwerpen
GemeenteBoechout
Postcode25310
Gasverbruik23.290 kWh
Stroomverbruik kWh3445 kWh
Gemiddelde energierekening€174,55

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Vremde mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie bestaat niet in België. Verscheidene gemeenten werken met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Boechout. Is dit voor jou onduidelijk? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Boechout kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Vremde
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4510), dan is het belastingvoordeel al gauw €559. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. De win is er niet alleen voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Vremde liggen tussen om en nabij de €4900 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 3040 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €760,00 (vergoeding mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Vremde kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120008€3700 – €4250€440
2281011€5150 – €5825€675
3346015€5950 – €6125€825
4401018€6500 – €6725€950
5453019€7000 – €7275€1010
6496021€7650 – €8175€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Vremde ontdek jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vremde is 3445 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1850 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2950 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de klanten maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede vinden we dunne-film panelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Vremde?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vremde

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Vremde vergelijken? Door tips van onze adviseurs zoek jij vandaag nog een betrouwbare installateur in de regio. Tal van specialisten beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de tarieven. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf duidelijk het huis. Het soort woning (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Vremde.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van specialisten uit de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op eventuele keurmerken (denk aan Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan verenigingen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De tarieven beginnen bij €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Vremde op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Vremde
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Vremde een forfaitaire vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!