Waarloos

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Waarloos? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Door gebruik te maken van zonnepanelen op het dak wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door de dalende inkoopprijs, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. onze vergelijker check je omvangrijke informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Waarloos!

zonnepanelen installateur 2550
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zet het milieu op 1.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieAntwerpen
GemeenteKontich
Postcode25500
Gasverbruik23.300 kWh
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,71

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Waarloos mei 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. In verschillende gemeenten zien we duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door te surfen naar energiesparen.be ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Kontich. Kan je het niet vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Kontich kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Waarloos
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4520), dan loopt het voordeel al gauw op tot €560. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je weer terug injecteren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een soort vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de overproductie. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. De komende jaren komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim honderdduizenden investeerders wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Waarloos komen doorgaans uit tussen de €4200 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor zo’n 3050 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €762,50 (kosten mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Waarloos bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
121007€3550 – €4375€430
2289013€5100 – €5825€550
3360016€5900 – €6100€775
4392018€6350 – €6725€890
5438020€6925 – €7250€1010
6483021€7500 – €7950€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Waarloos ontdek je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Waarloos is 3450 kWh. Dit staat voor pakweg 10 panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2950 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste investeerders prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens vind je dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Waarloos?

Puur voor panelen op het huis is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-waarloos

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Waarloos vergelijken? Door middel van onderstaande tips zoek je moeiteloos een betrouwbare vakman in jouw streek. Veel monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer expliciet het huis. Het type huis (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Waarloos.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Vandaar komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien verzenden zij de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de omgeving. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar vraag ook om certificering (zoals bijv. CE-keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan verenigingen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Waarloos op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Waarloos
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Waarloos een capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Vlamingen met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!