Dolembreux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Dolembreux? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en winstgevend. Via zonnepanelen op het dak is het mogelijk eigen energie te genereren. Als gevolg van dalende prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de interessante terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek je bruikbare informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Dolembreux!

zonnepanelen installateur 4140
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLuik
GemeenteSprimont
Postcode41400
Gasverbruik21.660 kWh
Stroomverbruik kWh3430 kWh
Gemiddelde energierekening€167,43

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Dolembreux juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. Verscheidene gemeenten werken met energiepremies of speciale groene leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Sprimont. Geen resultaten? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Sprimont bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Dolembreux
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten extra goedkoop een krediet kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere woningen aanmoedigt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4630), dan pak je al snel €574. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Dolembreux komen doorgaans uit tussen de €5400 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in pak ‘m beet 2950 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta en/of Vandebron betaal je al snel €737,50 (prijs juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Dolembreux bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf bekijk jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118507€3675 – €4350€380
2297012€5275 – €5650€625
3340014€6100 – €6150€750
4418016€6300 – €6750€920
5469020€6975 – €7150€1000
6491023€7575 – €7900€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Dolembreux check je of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dolembreux bedraagt 3430 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 12 panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. De meeste mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder vind je dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Dolembreux?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-dolembreux

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Dolembreux vergelijken? Met onze stappenplan tref jij binnen enkele minuten een uitstekende aanbieder in de regio. De meeste adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets zo specifiek mogelijk het huis. Het soort dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Dolembreux.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Dan weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens zenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen volgen er offertes van deskundigen uit de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar wees scherp op relevante keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name ondernemingen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Dolembreux op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Dolembreux
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Dolembreux aanvullend capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!