Gomzé-Andoumont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Gomzé-Andoumont? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je jouw eigen duurzame stroom op. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, de royale 6%-BTW constructie, en de welbekende terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij onze tool doorzoek je omvangrijke raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Gomzé-Andoumont!

zonnepanelen installateur 4140
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLuik
GemeenteSprimont
Postcode41400
Gasverbruik21.670 kWh
Stroomverbruik kWh3435 kWh
Gemiddelde energierekening€167,58

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Gomzé-Andoumont juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er jammer genoeg niet in België. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) lees jij de spelregels in de gemeente Sprimont. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Sprimont bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Gomzé-Andoumont
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een groene lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4640), dan loopt het voordeel al gauw op tot €575. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jeeen soort vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juli 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Gomzé-Andoumont komen doorgaans uit tussen de €4100 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen draait uit op ongeveer 2960 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en NLE betaal je daarvoor ongeveer €740,00 (tarieven juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Gomzé-Andoumont is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119606€3500 – €4300€430
2300011€5000 – €5800€600
3338016€6000 – €6150€725
4387016€6475 – €6675€940
5470020€6950 – €7125€980
6483022€7650 – €7925€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Gomzé-Andoumont check je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gomzé-Andoumont is 3435 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1900 kWh zijn dat er circa 8, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De doorsnee klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Gomzé-Andoumont?

Puur voor zonnepanelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gomze-andoumont

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Gomzé-Andoumont vergelijken? Op basis van onderstaande tips vergelijk je in korte tijd een goede monteur in de buurt. Diverse aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de tarieven. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf het type woning. Het type woning (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Gomzé-Andoumont.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Aansluitend zenden zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit uw regio. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op relevante keurmerken (denk aan IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden vele rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gymzalen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Gomzé-Andoumont op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Gomzé-Andoumont
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Gomzé-Andoumont verplichte kost – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!