Sint-Denijs-Boekel

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Sint-Denijs-Boekel? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Met thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door de dalende prijzen van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door middel van onze tool lees jij handige informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Sint-Denijs-Boekel!

zonnepanelen installateur 9630
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZwalm
Postcode96300
Gasverbruik20.960 kWh
Stroomverbruik kWh3540,13212034931 kWh
Gemiddelde energierekening€166,99

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Sint-Denijs-Boekel september 2023

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Verscheidene gemeenten werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Zwalm. Kan je hier niets over vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Zwalm is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Sint-Denijs-Boekel
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening. Deze groene leningen waardoor huishoudens extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4930), dan profiteer je al van een korting van zo’n €611. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden woningen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Sint-Denijs-Boekel liggen tussen om en nabij de €4500 en €6000 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in pak ‘m beet 3080 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en/of Qurrent betaal je hiervoor wel €770,00 (prijspeil september 2023). Door goedkope zonnepanelen in Sint-Denijs-Boekel kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118606€3600 – €4400€390
2298012€5125 – €5800€675
3336016€6000 – €6125€875
4403016€6300 – €6725€880
5443019€7025 – €7200€1010
6519023€7625 – €8000€1040

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Sint-Denijs-Boekel ontdek je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Denijs-Boekel is 3540,13212034931 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 3000 kWh moet je rekenen op 12, en voor 4000 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Veel klanten verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens vind je dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Sint-Denijs-Boekel?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-denijs-boekel

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Sint-Denijs-Boekel vergelijken? Met het advies hieronder vind je zonder problemen een uitmuntende aanbieder in jouw eigen buurt. Tal van aanbieders hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer expliciet jouw woning. Het type woning (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Sint-Denijs-Boekel.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Zo is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit uw regio. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar vraag ook om de benodigde certificaten (zoals bijv. CE-keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan clubhuizen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Denijs-Boekel op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Sint-Denijs-Boekel
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Denijs-Boekel een forfaitaire vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningeigenaren met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!