Roborst

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Roborst? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en een goede investering. Met behulp van zonnepanelen op jouw woning kan je zelf stroom opwekken. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de 6% BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij onze website ontdek je bruikbare informatie aangaande zonnepanelen kopen in Roborst!

zonnepanelen installateur 9630
 • Lagere energiekost.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZwalm
Postcode96300
Gasverbruik20.930 kWh
Stroomverbruik kWh3539,19486449417 kWh
Gemiddelde energierekening€166,84

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Roborst april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. Er zijn nog wel gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Zwalm. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Zwalm zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Roborst
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Op de aanschaf van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4900), dan bedraagt het voordeel al snel €607. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een soort vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al 500.000consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Roborst variëren tussen de €5100 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa plusminus 3050 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en/of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €762,50 (tarief april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Roborst kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118106€3550 – €4450€390
2278012€5150 – €5625€650
3335015€6050 – €6200€775
4396018€6400 – €6725€910
5446020€7050 – €7225€1010
6511022€7550 – €8200€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Roborst vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Roborst bedraagt 3539,19486449417 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 11 panelen van 315 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 2000 kWh zijn dat er circa 7, voor 2825 kWh zijn dat er 11, en voor 4000 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. De doorsnee klanten bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Roborst?

Bij het installeren van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-roborst

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Roborst vergelijken? Met het advies hieronder kies jij binnen enkele minuten een betrouwbare leverancier in jouw omgeving. Tal van aanbieders bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf het type huis. Het soort woning (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn essentieel. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Roborst.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit uw regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar let ook op certificering (bijv. IEC keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden verscheidene interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn clubhuizen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De tarieven beginnen bij €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Roborst op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Roborst
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Roborst een vergoeding aan de distributienetbeheerder – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Vlamingen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!