Nederzwalm-Hermelgem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Nederzwalm-Hermelgem? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. D.m.v. zonnepanelen op jouw woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de speciale terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Via deze website bekijk je waardevolle aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Nederzwalm-Hermelgem!

zonnepanelen installateur 9636
 • Lagere energielasten.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZwalm
Postcode96360
Gasverbruik20.980 kWh
Stroomverbruik kWh3540,75695758607 kWh
Gemiddelde energierekening€167,08

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Nederzwalm-Hermelgem juli 2024

Een universele subsidieregeling is er helaas niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door gebruik te maken van energiesparen.be vind je wat de regels zijn in de gemeente Zwalm. Kan je hier niets over vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Zwalm zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Nederzwalm-Hermelgem
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4950), dan profiteer je al van een korting van zo’n €614. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de klassieke mechanische tellers worden ingeruild voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het model, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Nederzwalm-Hermelgem schommelen tussen de €4800 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op om en nabij 3100 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en/of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €775,00 (prijspeil juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Nederzwalm-Hermelgem is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119808€3600 – €4450€390
2279011€5100 – €5825€500
3349015€6050 – €6275€775
4393018€6325 – €6725€920
5466019€6925 – €7125€970
6493021€7575 – €7975€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Nederzwalm-Hermelgem check je of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nederzwalm-Hermelgem is 3540,75695758607 kWh. Hiervoor zijn benodigd pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3950 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. De doorsnee huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook vinden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Nederzwalm-Hermelgem?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op een woning is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nederzwalm-hermelgem

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Nederzwalm-Hermelgem vergelijken? Met behulp van het advies hieronder kies jij moeiteloos een erkende vakspecialist in je postcodegebied. Tal van bedrijven hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. De dak-categorie (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn relevant. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft dan interessant zonnepanelen advies in Nederzwalm-Hermelgem.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Dan is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen volgen er offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn verenigingen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De kosten bedragen zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nederzwalm-Hermelgem op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Nederzwalm-Hermelgem
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Nederzwalm-Hermelgem verplichte kost – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door mensen met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!