Rozebeke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Rozebeke? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Dankzij de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij onze tool tref jij uitgebreide gegevens over zonnepanelen kopen in Rozebeke!

zonnepanelen installateur 9630
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Groene investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Lange levensduur.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZwalm
Postcode96300
Gasverbruik20.940 kWh
Stroomverbruik kWh3539,50728311255 kWh
Gemiddelde energierekening€166,89

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Rozebeke juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Wel bestaan er gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Zwalm. Geen resultaten? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Zwalm kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Rozebeke
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4910), dan pak je al snel €609. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil krijg je een passende vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al 500.000woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Rozebeke liggen tussen om en nabij de €4100 en €6800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op om en nabij 3060 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta en/of Powerpeers betaal je al snel €765,00 (prijs juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Rozebeke kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120106€3400 – €4350€420
2293011€5300 – €5875€575
3347015€6000 – €6025€725
4385018€6525 – €6750€900
5443020€6975 – €7225€970
6489021€7550 – €8075€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Rozebeke zie je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rozebeke is 3539,50728311255 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Veel investeerders verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Rozebeke?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-rozebeke

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Rozebeke vergelijken? Met de uitleg die hierna komt kies jij vandaag nog een deskundige leverancier in jouw omgeving. Diverse aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot het tarief. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer zo concreet mogelijk het huis. Het type huis (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Rozebeke.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn naam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn CE-keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn meerdere bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor scholen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Rozebeke op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Rozebeke
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Rozebeke een vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!