Erwetegem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Erwetegem? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van zonnepanelen op jouw woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Omwille van dalende kosten, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via zonnepanelenvoordeel.be vind je waardevolle raadgeving over zonnepanelen kopen in Erwetegem!

zonnepanelen installateur 9620
 • Lagere energielasten.
 • Verantwoorde investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZottegem
Postcode96200
Gasverbruik20.780 kWh
Stroomverbruik kWh3534,50858521849 kWh
Gemiddelde energierekening€166,11

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Erwetegem april 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Zottegem. Is dit voor jou onduidelijk? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Zottegem zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Erwetegem
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een speciale lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun woning energiezuiniger te maken. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4750), dan is het belastingvoordeel al gauw €589. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een passende vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Erwetegem variëren tussen de €4200 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen mondt uit in zo’n 2900 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Delta of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €725,00 (tarief april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Erwetegem kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119108€3625 – €4275€390
2302011€5100 – €5725€675
3350015€6025 – €6275€725
4387016€6375 – €6700€930
5460019€6975 – €7200€1000
6506022€7525 – €7800€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Erwetegem check jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Erwetegem bedraagt 3534,50858521849 kWh. Dit staat voor grofweg 10 panelen van 285 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1900 kWh moet je rekenen op 7, voor 3000 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Bijna alle mensen bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Erwetegem?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-erwetegem

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Erwetegem vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten heb je in korte tijd een uitmuntende leverancier in jouw omgeving. Sommige adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer expliciet het huis. Het soort dak (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn van groot belang. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft dan relevant zonnepanelen advies in Erwetegem.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Hierdoor komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Daarna ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van specialisten uit uw regio. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar check ook op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien allerlei bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name organisaties die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Huren kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een eigen spaarpot is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Erwetegem op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Erwetegem
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Erwetegem een vergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Vlamingen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG is duidelijk: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!