Weillen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Weillen? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Door gebruik te maken van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Door gebruik te maken van zonnepanelenvoordeel.be doorzoek je samengestelde gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Weillen!

zonnepanelen installateur 5523
 • Snelle terugverdientijd.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNamen
GemeenteOnhaye
Postcode55230
Gasverbruik21.900 kWh
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€168,88

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Weillen juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. Verscheidene gemeenten werken met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website energiesparen.be tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Onhaye. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Onhaye kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Weillen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4370), dan is jouw winst al gauw €542. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je natuurlijk een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit gaat wel veranderen: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim tienduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Weillen fluctueren tussen de €4500 en €6800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 3090 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €772,50 (tarief juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Weillen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119408€3600 – €4475€390
2301012€5100 – €5900€550
3330014€6000 – €6225€775
4410017€6500 – €6800€880
5447020€7025 – €7300€1020
6515022€7625 – €8200€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Weillen tref jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Weillen bedraagt 3450 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2825 kWh gaan we uit van 11, en voor 3875 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De doorsnee huizenbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Weillen?

Voor de installatie van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-weillen

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Weillen vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan vergelijk jij vandaag nog een goede vakspecialist in jouw omgeving. Sommige adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf het soort huis. De dak-categorie (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn cruciaal. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Weillen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen volgen er offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. CE-keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere ondernemingen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Weillen op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Weillen
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Weillen een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!