Gérin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Gérin? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van het zonnepanelen-systeem kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door dalende kosten, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door gebruik te maken van zonnepanelenvoordeel.be tref je accurate tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Gérin!

zonnepanelen installateur 5524
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNamen
GemeenteOnhaye
Postcode55240
Gasverbruik21.910 kWh
Stroomverbruik kWh3455 kWh
Gemiddelde energierekening€169,03

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Gérin juli 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Onhaye. Kan je het niet vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Onhaye bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Gérin
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die oudere woningen aanmoedigt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4380), dan loopt het voordeel al gauw op tot €543. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. Hiervoor krijg je een passende vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 500.000gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juli 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Gérin liggen tussen de €4200 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 3100 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en/of Pure Energie betaal je al snel €775,00 (vergoeding juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Gérin kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119706€3625 – €4250€440
2284013€5100 – €5900€525
3343015€6000 – €6225€775
4411018€6550 – €6600€920
5432019€6950 – €7175€1030
6505023€7575 – €7800€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Gérin tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gérin is 3455 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 8, voor 3000 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde mensen kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Gérin?

Voor zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gerin

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Gérin vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten kies je zonder problemen een erkende aanbieder in jouw eigen buurt. Sommige leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. Het genre huis (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Gérin.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Op die manier komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  In een week volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit uw regio. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (zoals Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur je een woning en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan verenigingen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Huren kan al vanaf €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Gérin op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Gérin
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Gérin een capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!