Sommière

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Sommière? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Middels zonnepanelen bij je huis wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker check jij handige raadgeving over zonnepanelen kopen in Sommière!

zonnepanelen installateur 5523
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieNamen
GemeenteOnhaye
Postcode55230
Gasverbruik21.890 kWh
Stroomverbruik kWh3445 kWh
Gemiddelde energierekening€168,72

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Sommière juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Verscheidene gemeenten werken met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be check je wat de regels zijn in de gemeente Onhaye. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Onhaye kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Sommière
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet. Deze groene leningen waardoor consumenten verrassend voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4360), dan loopt het voordeel al gauw op tot €540. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. Ter compensatie krijg je een soort vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de klassieke mechanische tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al 500.000consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Sommière variëren tussen de €4500 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 3080 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Eneco of NLE betaal je al snel €770,00 (prijs juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Sommière is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120708€3425 – €4375€400
2274011€5000 – €5850€625
3351014€6025 – €6125€775
4412016€6550 – €6800€940
5458020€6900 – €7200€1020
6508023€7450 – €7950€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Sommière tref je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sommière bedraagt 3445 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1925 kWh gaat het om 8, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3975 kWh zijn dat 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de consumenten bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Sommière?

Voor PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sommiere

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Sommière vergelijken? Met tips van onze adviseurs tref jij in een zeer korte periode een uitstekende monteur in je woonplaats. Veel leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer de karakteristieken van het huis. Het soort huis (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Sommière.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Hierdoor is het helder hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Vervolgens zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is het dak te klein voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen nogal wat interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die het dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost zo’n €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sommière op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Sommière
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Sommière verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomOftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!