Serville

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Serville? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. D.m.v. de zonnepanelen van tegenwoordig wek je in eigen beheer groene stroom op. Dankzij de lagere prijs van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door gebruik te maken van onze website tref je accurate aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Serville!

zonnepanelen installateur 5521
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Lange levensduur.

ProvincieNamen
GemeenteOnhaye
Postcode55210
Gasverbruik21.870 kWh
Stroomverbruik kWh3435 kWh
Gemiddelde energierekening€168,41

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Serville juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Wel bestaan er gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be check je wat de regels zijn in de gemeente Onhaye. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Onhaye zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Serville
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4340), dan is het belastingvoordeel al gauw €538. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je weer terug injecteren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Wek je meer op dan je verbruikt? In dit geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Serville variëren tussen de €5300 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 3060 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Energiedirect en/of Pure Energie betaal je al snel €765,00 (prijs juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Serville kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117906€3500 – €4475€400
2297011€5150 – €5625€650
3359016€6000 – €6175€775
4382018€6300 – €6600€890
5433020€7075 – €7300€980
6491023€7675 – €7800€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Serville lees jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Serville is 3435 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 10 panelen van 290 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh zijn dat er circa 8, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3825 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De doorsnee bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Serville?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-serville

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Serville vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs kies je moeiteloos een uitstekende leverancier in jouw omgeving. Verscheidene specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf het soort woning. Het type woning (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Serville.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kan al vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Serville op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Serville
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Serville een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!