Loenhout

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Loenhout? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en een goede investering. Geholpen door een zonnepanelen-installatie kan je zelf stroom opwekken. Door dalende kosten, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Dankzij deze website bekijk jij waardevolle informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Loenhout!

zonnepanelen installateur 2990
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Zet het milieu op 1.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieAntwerpen
GemeenteWuustwezel
Postcode29900
Gasverbruik23.650 kWh
Stroomverbruik kWh3325 kWh
Gemiddelde energierekening€173,35

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Loenhout april 2024

Een universele subsidieregeling is er helaas niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel energiepremies of speciale groene leningen. Via de website energiesparen.be lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Wuustwezel. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Wuustwezel zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Loenhout
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten extra goedkoop een groene lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4870), dan is het voordeel al snel €604. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. Hiervoor krijg je een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. In 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Loenhout variëren tussen de €4700 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen genereert ongeveer 2990 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Vandebron betaal je hiervoor wel €747,50 (kosten april 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Loenhout is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
121007€3425 – €4200€380
2272013€5000 – €5775€525
3344016€5950 – €6275€875
4395017€6500 – €6625€890
5434019€7075 – €7225€1000
6516023€7500 – €7850€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Loenhout ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Loenhout is 3325 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 10 panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2950 kWh zijn dat er circa 12, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De meeste mensen geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast zijn er dunne-film panelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Loenhout?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-loenhout

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Loenhout vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten zoek je snel en eenvoudig een erkende expert in jouw streek. Diverse adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de offerteprijs. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer de karakteristieken van de woning. Het soort huis (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur biedt zo actueel zonnepanelen advies in Loenhout.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Dan weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen volgen er offertes van adviseurs uit de omgeving. Er is meer dan alleen het interessantste kostenplaatje, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (denk aan TÜV keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen vele prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Loenhout op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Loenhout
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Loenhout een forfaitaire vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Vlamingen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!