Kapellen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Kapellen? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en winstgevend. Geholpen door krachtige zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Ten gevolg van dalende kosten, de 6% BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Dankzij onze website bekijk jij samengestelde informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Kapellen!

zonnepanelen installateur 2950
 • Structureel lagere energiekost.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieAntwerpen
GemeenteKapellen
Postcode29500
Gasverbruik22.820 kWh
Stroomverbruik kWh3510 kWh
Gemiddelde energierekening€174,06

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Kapellen juni 2024

Een speciale subsidie is er niet meer in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Kapellen. Kan je hier niets over vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Kapellen zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Kapellen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4790), dan is het voordeel al snel €594. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of injecteer je terug op het energienet. In ruil ontvang je een soort vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze klassieke mechanische meters worden ingewisseld voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met 5 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden consumenten wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Kapellen liggen tussen de €5300 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen genereert om en nabij 2750 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent en NLE betaal je daarvoor ongeveer €687,50 (onkosten juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Kapellen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119408€3525 – €4275€420
2280013€5250 – €5800€650
3337015€5950 – €6100€800
4415016€6400 – €6700€920
5457020€7100 – €7300€960
6507023€7550 – €8100€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Kapellen bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kapellen is 3510 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1875 kWh zijn dat er circa 8, voor 3000 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3850 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan 50% van de woningbezitters installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Kapellen?

Voor het plaatsen van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kapellen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Kapellen vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten tref jij in korte tijd een erkende expert in je woonplaats. Sommige aanbieders hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de offerteprijs. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf duidelijk het huis. Het type dak (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn van groot belang. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Kapellen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (bijv. VDE keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name verenigingen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, De kosten bedragen zo’n €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Kapellen op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Kapellen
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Kapellen een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €87,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!