Wichelen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Wichelen? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Met behulp van een zonnepanelen-installatie wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door de dalende verkoopprijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker vind jij accurate details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Wichelen!

zonnepanelen installateur 9260
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Milieubewuste keuze.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteWichelen
Postcode92600
Gasverbruik22.480 kWh
Stroomverbruik kWh3540 kWh
Gemiddelde energierekening€173,32

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Wichelen mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Wichelen. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Wichelen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Wichelen
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4700), dan profiteer je al van een korting van zo’n €583. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jeeen passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de overproductie. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al 500.000huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Wichelen liggen tussen om en nabij de €4200 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2720 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie en Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €680,00 (prijs mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Wichelen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118608€3650 – €4350€400
2300012€5000 – €5650€650
3350014€5975 – €6200€825
4410016€6525 – €6775€920
5443019€7100 – €7225€1030
6512023€7550 – €8125€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Wichelen achterhaal je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wichelen is 3540 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 11 panelen van 315 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Bijna alle consumenten bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Wichelen?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wichelen

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Wichelen vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan kies je binnen enkele minuten een deskundige specialist in jouw streek. Een aantal adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de kosten. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. Het type dak (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Wichelen.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft je voor- en achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Aansluitend ontvang je de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook relevante keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden vele bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Wichelen op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Wichelen
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Wichelen een aanvullend distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Vlamingen met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente