Hamme

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Hamme? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. Op basis van de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege de lagere prijs van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de interessante terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van deze website ontdek jij veelzijdige details over zonnepanelen kopen in Hamme!

zonnepanelen installateur 9220
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHamme
Postcode92200
Gasverbruik22.430 kWh
Stroomverbruik kWh3515 kWh
Gemiddelde energierekening€172,55

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Hamme mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Hamme. Is er niets over te lezen? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Hamme bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Hamme
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Deze groene leningen waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4650), dan profiteer je al van een korting van zo’n €576. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Dit gaat er straks wel anders uit zien: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 500.000investeerders wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Hamme variëren tussen de €5200 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in ongeveer 3080 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €770,00 (prijspeil mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Hamme bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119108€3550 – €4250€430
2277013€5225 – €5800€675
3334014€6025 – €6175€700
4417018€6350 – €6775€930
5466019€7075 – €7200€980
6508021€7675 – €8100€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Hamme ontdek je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hamme bedraagt 3515 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3925 kWh gaat het om 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De gemiddelde bewoners kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens vind je dunne-film PV-panelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Hamme?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hamme

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Hamme vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt tref je vandaag nog een deskundige leverancier in jouw streek. Verscheidene monteurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer zo specifiek mogelijk de woning. Het type dak (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Hamme.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar bekijk ook eventuele keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan clubhuizen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hamme op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Hamme
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Hamme een forfaitaire vergoeding – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door consumenten met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente