Serskamp

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Serskamp? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Aan de hand van de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de welbekende terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door middel van deze website tref je veelzijdige details aangaande zonnepanelen kopen in Serskamp!

zonnepanelen installateur 9260
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteWichelen
Postcode92600
Gasverbruik20.040 kWh
Stroomverbruik kWh3511,38960745846 kWh
Gemiddelde energierekening€162,51

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Serskamp april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet in België. Regelmatig hebben gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Via de website energiesparen.be bekijk jij hoe het ervoor staat in de gemeente Wichelen. Onduidelijke informatie? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Wichelen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Serskamp
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten erg goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4760), dan loopt het voordeel al gauw op tot €590. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de traditionele tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (april 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Serskamp liggen tussen om en nabij de €4500 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2980 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €745,00 (tarieven april 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Serskamp kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118708€3700 – €4500€410
2272012€5125 – €5825€575
3341016€5925 – €6025€850
4406016€6450 – €6750€950
5462020€6925 – €7275€1010
6499023€7400 – €7800€1060

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Serskamp ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Serskamp is 3511,38960745846 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1925 kWh zijn dat er circa 8, voor 2875 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3925 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De gemiddelde huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede zijn er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Serskamp?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-serskamp

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Serskamp vergelijken? Door onze stappenplan heb jij binnen enkele minuten een betrouwbare aanbieder in jouw omgeving. Een aantal adviseurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de offerteprijs. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Detailleer expliciet het huis. De dak-categorie (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft dan relevant zonnepanelen advies in Serskamp.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten we hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daarna ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (bijv. Recyclage, CE-keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan verenigingen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Beschikbaar vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Serskamp op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Serskamp
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Serskamp een vergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Vlamingen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG is duidelijk: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!