Schellebelle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Schellebelle? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Middels krachtige zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de zogenaamde terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels onze vergelijker bekijk jij omvangrijke adviezen over zonnepanelen kopen in Schellebelle!

zonnepanelen installateur 9260
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Goed voor het milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteWichelen
Postcode92600
Gasverbruik20.030 kWh
Stroomverbruik kWh3511,07718884008 kWh
Gemiddelde energierekening€162,46

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Schellebelle juni 2024

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Wichelen. Kan je hier niets over vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Wichelen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Schellebelle
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens extra goedkoop een speciale lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4750), dan loopt het voordeel al gauw op tot €589. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de ouderwetse tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Schellebelle liggen tussen de €4300 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op pak ‘m beet 2970 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en/of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €742,50 (prijs juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Schellebelle kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
121007€3425 – €4200€390
2295012€5250 – €5875€650
3355015€6100 – €6125€800
4405017€6500 – €6650€950
5462019€6975 – €7125€960
6481021€7450 – €8175€1100

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Schellebelle achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schellebelle is 3511,07718884008 kWh. Je hebt dus nodig rond de 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1825 kWh gaan we uit van 7, voor 2975 kWh gaat het om 12, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de investeerders geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Schellebelle?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-schellebelle

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Schellebelle vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten vind je in korte tijd een deskundige leverancier in jouw streek. Tal van bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de offerteprijs. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk het huis. Het type huis (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Schellebelle.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Nadien verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar check ook certificering (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan vele prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De kosten bedragen zo’n €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is is geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Schellebelle op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Schellebelle
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Schellebelle een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!