Massemen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Massemen? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. Geholpen door zonnepanelen op jouw woning wek je zelf schone energie op. Dankzij de dalende prijzen van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Met zonnepanelenvoordeel.be lees jij waardevolle toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Massemen!

zonnepanelen installateur 9230
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Zet het milieu op 1.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteWetteren
Postcode92300
Gasverbruik20.000 kWh
Stroomverbruik kWh3510,13993298494 kWh
Gemiddelde energierekening€162,31

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Massemen juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Een aantal gemeenten hanteren wel energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be vind jij de spelregels in de gemeente Wetteren. Is er niets over te lezen? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Wetteren is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Massemen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening. Deze groene leningen waarmee huishoudens met een interessante rente een krediet kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4720), dan pak je al snel €585. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al enkele honderdduizenden woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Massemen zitten vaak tussen de €4800 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op grofweg 2940 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Budget Energie en/of Vandebron betaal je hiervoor wel €735,00 (onkosten juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Massemen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117006€3675 – €4350€390
2292013€5175 – €5675€575
3353015€6025 – €6100€825
4385018€6425 – €6675€940
5433019€7100 – €7125€1020
6508023€7525 – €7900€1110

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Massemen check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Massemen is 3510,13993298494 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1850 kWh gaat het om 8, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3925 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. De meeste huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Massemen?

Voor het laten leggen van panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-massemen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Massemen vergelijken? Geholpen door onderstaande tips heb jij in korte tijd een erkende expert in de regio. De meeste bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de verkoopprijs. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf duidelijk de woning. Het type woning (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Massemen.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om naam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Vandaar is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar let ook op de benodigde certificaten (zoals bijv. CE-keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor scholen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Massemen op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Massemen
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Massemen een forfaitaire vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Belgen die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!