Grembergen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Grembergen? Zonnepanelen zijn duurzaam en hebben een prima rendement. Met behulp van de investering in zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Vanwege dalende prijzen, de 6% BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door middel van onze website lees je samengestelde details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Grembergen!

zonnepanelen installateur 9200
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Zet het milieu op 1.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDendermonde
Postcode92000
Gasverbruik23.940 kWh
Stroomverbruik kWh3508,26542127467 kWh
Gemiddelde energierekening€178,69

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Grembergen september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be tref je de spelregels in de gemeente Dendermonde. Kan je het niet vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Dendermonde zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Grembergen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4660), dan loopt het voordeel al gauw op tot €578. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je een passende vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze klassieke mechanische meters worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim tienduizenden investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Grembergen liggen tussen om en nabij de €4000 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa circa 2880 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €720,00 (tarieven september 2023). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Grembergen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118706€3700 – €4500€420
2280012€5000 – €5775€625
3358014€6000 – €6100€800
4417017€6375 – €6750€900
5465020€6925 – €7175€990
6505022€7400 – €8125€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Grembergen tref je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grembergen is 3508,26542127467 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2850 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De gemiddelde woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Grembergen?

Bij het installeren van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-grembergen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Grembergen vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt kies je vandaag nog een uitmuntende installateur in de regio. Veel monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer de karakteristieken van het huis. Het type woning (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Grembergen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten uit uw regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op eventuele keurmerken (zoals ISO certificaat, Recyclage, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De kosten bedragen zo’n €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Grembergen op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Grembergen
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Grembergen verplichte kost – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten met de terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG is duidelijk: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!