Baasrode

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Baasrode? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en financieel interessant. Via krachtige zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de dalende inkoopprijs, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van onze vergelijker lees jij handige informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Baasrode!

zonnepanelen installateur 9200
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDendermonde
Postcode92000
Gasverbruik23.930 kWh
Stroomverbruik kWh3507,95300265629 kWh
Gemiddelde energierekening€178,64

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Baasrode juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website energiesparen.be lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Dendermonde. Geen resultaten? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Dendermonde zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Baasrode
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een krediet kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4650), dan loopt het voordeel al gauw op tot €576. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de overproductie. Er is wel verandering op komst: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Al 500.000woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Baasrode variëren tussen de €4400 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa om en nabij 2870 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €717,50 (onkosten juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Baasrode kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120906€3475 – €4450€380
2302013€5100 – €5650€675
3342016€5925 – €6100€825
4389016€6525 – €6850€880
5439020€7075 – €7250€1000
6481022€7600 – €7800€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Baasrode ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Baasrode bedraagt 3507,95300265629 kWh. Dit staat voor plusminus 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1925 kWh gaan we uit van 7, voor 2925 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan de helft van de consumenten prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook bestaan er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Baasrode?

Puur voor PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-baasrode

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Baasrode vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten tref je vandaag nog een erkende specialist in jouw omgeving. Veel bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer expliciet jouw woning. Het type dak (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Baasrode.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om naam, tel. nr. en het mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend verzenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (zoals RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gymzalen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kan al vanaf €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Baasrode op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Baasrode
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Baasrode aanvullend capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €85,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!