Poucet

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Poucet? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. D.m.v. de nieuwste zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de welbekende terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van zonnepanelenvoordeel.be vind jij bruikbare aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Poucet!

zonnepanelen installateur 4280
 • Minder betalen voor stroom.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLuik
GemeenteHannut
Postcode42800
Gasverbruik22.180 kWh
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€168,69

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Poucet april 2024

Een speciale subsidie is er jammer genoeg niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door te surfen naar energiesparen.be check je welke regelingen er zijn in de gemeente Hannut. Kan je het niet vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Hannut kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Poucet
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4400), dan is het voordeel al snel €545. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je weer terug injecteren aan het net. Ter compensatie krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De plannen zijn om dit te veranderen: de ouderwetse tellers worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim honderdduizenden huizen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Poucet variëren tussen de €4700 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 3060 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €765,00 (tarieven april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Poucet is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118307€3400 – €4275€420
2275012€5250 – €5800€625
3340014€6025 – €6275€700
4388018€6550 – €6750€950
5465019€6975 – €7225€970
6481023€7650 – €7825€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Poucet zie je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Poucet is 3390 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1900 kWh moet je rekenen op 8, voor 2975 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3975 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Bijna alle klanten kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Poucet?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-poucet

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Poucet vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan heb jij binnen enkele minuten een goede aanbieder in de buurt. Diverse installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer zo concreet mogelijk het huis. Het genre huis (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Poucet.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Vandaar weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daarna verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week volgen er offertes van installateurs uit de regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook de benodigde certificaten (zoals bijv. Recyclage, CE-keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen vele prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Poucet op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Poucet
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Poucet een capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!