Vorselaar

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Vorselaar? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Door innovatieve zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Wegens het financieel interessante plaatje, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij deze website doorzoek jij samengestelde aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Vorselaar!

zonnepanelen installateur 2290
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieAntwerpen
GemeenteVorselaar
Postcode22900
Gasverbruik22.330 kWh
Stroomverbruik kWh3565 kWh
Gemiddelde energierekening€173,25

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Vorselaar juni 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Regelmatig hebben gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) doorzoek je de spelregels in de gemeente Vorselaar. Is er niets over te lezen? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Vorselaar zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Vorselaar
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere woningen aanmoedigt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€5050), dan bedraagt het voordeel al snel €626. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je natuurlijk een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al 500.000huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Vorselaar variëren tussen de €5300 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op grofweg 3080 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €770,00 (prijs juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Vorselaar is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117506€3700 – €4250€440
2297012€5200 – €5625€650
3345016€5925 – €6100€800
4420017€6475 – €6625€950
5448019€6900 – €7250€1010
6495023€7550 – €7800€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Vorselaar ontdek jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vorselaar is 3565 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1950 kWh moet je rekenen op 7, voor 2900 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Veel bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Vorselaar?

Voor de installatie van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vorselaar

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Vorselaar vergelijken? Via het advies hieronder zoek je in korte tijd een erkende aanbieder in jouw eigen buurt. Sommige bedrijven bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer het soort huis. Het type woning (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Vorselaar.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de omgeving. Kijk verder dan de laagste offerte, maar check ook op certificering (je kunt denken aan IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is het dak te klein voor panelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden meerdere mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Vorselaar op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Vorselaar
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Vorselaar een forfaitaire vergoeding – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!