Vierves-Sur-Viroin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Vierves-Sur-Viroin? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Gebruikmakend van zonnepanelen op het dak wek je je eigen zonne-energie op. Door de dalende verkoopprijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met behulp van onze tool doorzoek jij praktische tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Vierves-Sur-Viroin!

zonnepanelen installateur 5670
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Duurzame investering.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNamen
GemeenteViroinval
Postcode56700
Gasverbruik23.600 kWh
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€174,83

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Vierves-Sur-Viroin juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Viroinval. Kom je er niet uit? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Viroinval zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Vierves-Sur-Viroin
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren extra voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4570), dan loopt het voordeel al gauw op tot €567. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het is een woning die 100% particulier is en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een soort vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de traditionele tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Vierves-Sur-Viroin schommelen tussen de €4500 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen genereert pak ‘m beet 2740 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta en Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €685,00 (kosten juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Vierves-Sur-Viroin bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119907€3525 – €4475€440
2272013€5250 – €5800€650
3351014€6075 – €6200€875
4409016€6450 – €6850€930
5456020€7100 – €7125€990
6483021€7575 – €7850€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Vierves-Sur-Viroin achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vierves-Sur-Viroin is 3400 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 12 panelen van 290 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2875 kWh gaat het om 11, en voor 3950 kWh gaat het om 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle klanten kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Vierves-Sur-Viroin?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vierves-sur-viroin

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Vierves-Sur-Viroin vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten vergelijk je in een zeer korte periode een professionele specialist in de buurt. Verscheidene aanbieders bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot het tarief. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf duidelijk het huis. Het genre woning (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Vierves-Sur-Viroin.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en uw huidige mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Nadien zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van experts uit de regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar check ook relevante keurmerken (bijv. IEC keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan verscheidene bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name organisaties die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vierves-Sur-Viroin op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Vierves-Sur-Viroin
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Vierves-Sur-Viroin een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!