Mazée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Mazée? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. Dankzij de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Gebruikmakend van onze website doorzoek je accurate raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Mazée!

zonnepanelen installateur 5670
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNamen
GemeenteViroinval
Postcode56700
Gasverbruik23.550 kWh
Stroomverbruik kWh3375 kWh
Gemiddelde energierekening€174,06

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Mazée juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website energiesparen.be check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Viroinval. Kan je hier niets over vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Viroinval bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Mazée
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4520), dan is het voordeel al snel €560. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jenatuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Op dat moment krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al enkele honderdduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Mazée liggen tussen de €4100 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op grofweg 3100 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en/of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €775,00 (prijs juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Mazée kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120607€3425 – €4300€430
2284013€5025 – €5625€575
3355015€6075 – €6075€700
4388017€6525 – €6825€930
5469020€6925 – €7200€1010
6488023€7400 – €7900€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Mazée bekijk je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mazée bedraagt 3375 kWh. Dit staat voor zo’n 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 2000 kWh gaan we uit van 7, voor 2975 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3950 kWh gaat het om 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vinden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Mazée?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-mazee

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Mazée vergelijken? D.m.v. onze stappenplan vergelijk je in een zeer korte periode een goede aanbieder in jouw eigen buurt. Een aantal aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijs. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk de aard van de woning. Het soort huis (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn essentieel. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Mazée.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Vervolgens verzenden zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gymzalen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Mazée op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Mazée
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Mazée een vergoeding aan de distributienetbeheerder – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor consumenten met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €86,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!