Oignies-En-Thiérache

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Oignies-En-Thiérache? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. D.m.v. zonnepanelen op je woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van dalende kosten, de royale 6%-BTW constructie, en de welbekende terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? D.m.v. onze vergelijker check je actuele tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Oignies-En-Thiérache!

zonnepanelen installateur 5670
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNamen
GemeenteViroinval
Postcode56700
Gasverbruik23.570 kWh
Stroomverbruik kWh3385 kWh
Gemiddelde energierekening€174,37

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Oignies-En-Thiérache juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. In verschillende gemeenten zien we een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website energiesparen.be vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Viroinval. Is dit voor jou onduidelijk? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Viroinval kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Oignies-En-Thiérache
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren heel voordelig een groene lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4540), dan is het belastingvoordeel al gauw €563. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een redelijke vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de ouderwetse tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Oignies-En-Thiérache fluctueren tussen de €4300 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen staat voor grofweg 2710 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Energiedirect en/of Qurrent betaal je hiervoor wel €677,50 (tarieven juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Oignies-En-Thiérache kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118508€3700 – €4250€410
2271011€5200 – €5750€500
3329014€6050 – €6250€750
4391017€6400 – €6725€930
5450019€7000 – €7250€1000
6490023€7625 – €8150€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Oignies-En-Thiérache lees jij of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oignies-En-Thiérache is 3385 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 12 panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1875 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Veel woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Oignies-En-Thiérache?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-oignies-en-thierache

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Oignies-En-Thiérache vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs heb je binnen enkele minuten een goede leverancier in jouw streek. Sommige leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de kosten. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het soort dak (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf biedt zo goedzonnepanelen advies in Oignies-En-Thiérache.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien verzenden zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (bijv. ISO certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn verscheidene prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere organisaties die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De tarieven beginnen bij €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Oignies-En-Thiérache op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Oignies-En-Thiérache
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Oignies-En-Thiérache een vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG is duidelijk: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €86,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!