Nismes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Nismes? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. Middels zonnepanelen bij je huis wek je zelf schone energie op. Ten gevolg van dalende prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van zonnepanelenvoordeel.be vind jij waardevolle adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Nismes!

zonnepanelen installateur 5670
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieNamen
GemeenteViroinval
Postcode56700
Gasverbruik23.560 kWh
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€174,22

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Nismes februari 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. In sommige gemeenten zijn er speciale premies en/of leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je de spelregels in de gemeente Viroinval. Is dit voor jou onduidelijk? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Viroinval zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Nismes
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren extra voordelig een speciale lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4530), dan loopt het voordeel al gauw op tot €562. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een passende vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Nismes fluctueren tussen de €4400 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa om en nabij 2700 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie of Powerpeers betaal je hiervoor wel €675,00 (tarieven februari 2024). Door goedkope zonnepanelen in Nismes kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117906€3425 – €4300€440
2302011€5000 – €5600€525
3354016€5900 – €6025€700
4410016€6475 – €6825€930
5430019€6900 – €7175€1000
6519022€7575 – €8150€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Nismes vind je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nismes is 3380 kWh. Dit staat voor grofweg 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2950 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 4000 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. De meeste investeerders verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens vind je dunne-film panelen. Dit soort panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Nismes?

Voor het plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nismes

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Nismes vergelijken? Door de uitleg die hierna komt heb jij moeiteloos een deskundige monteur in je woonplaats. Tal van monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets het soort woning. Het genre woning (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Nismes.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Dan weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit de omgeving. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (zoals bijv. ISO certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor verenigingen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge instapprijs is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Nismes op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Nismes
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Nismes een vergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!