Petit-Thier

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Petit-Thier? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege de hogere wattpiek per zonnepaneel, de speciale 6%-BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. deze website vind jij veelzijdige aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Petit-Thier!

zonnepanelen installateur 6692
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Lange levensduur.

ProvincieLuxemburg
GemeenteVielsalm
Postcode66920
Gasverbruik23.980 kWh
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€178,44

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Petit-Thier juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. In een aantal gemeenten vind je duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website energiesparen.be doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Vielsalm. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Vielsalm kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Petit-Thier
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren heel voordelig een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4450), dan pak je al snel €552. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit gaat wel veranderen: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Petit-Thier liggen tussen de €4900 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op zo’n 3020 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Budget Energie en/of Powerpeers betaal je hiervoor wel €755,00 (prijs juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Petit-Thier is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119606€3550 – €4300€390
2280012€5100 – €5825€575
3321015€5975 – €6275€825
4420016€6550 – €6675€890
5457019€7000 – €7200€970
6488022€7650 – €7825€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Petit-Thier check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Petit-Thier bedraagt 3490 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 11 panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens bestaan er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Petit-Thier?

Voor de installatie van panelen op het huis is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-petit-thier

Interessante installaties:


Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Petit-Thier vergelijken? Door onze stappenplan heb je in een zeer korte periode een uitstekende vakman in jouw omgeving. Het merendeel van de aanbieders beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen het tarief. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Is het een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. Het genre huis (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Petit-Thier.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Dan weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Als laatste versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar check ook certificering (bijv. IEC keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn clubhuizen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Petit-Thier op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Petit-Thier
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Petit-Thier een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!