Grand-Halleux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Grand-Halleux? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en een goede investering. D.m.v. het zonnepanelen-systeem wek je je eigen zonne-energie op. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van onze vergelijker vind jij handige gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Grand-Halleux!

zonnepanelen installateur 6698
 • Snelle terugverdientijd.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLuxemburg
GemeenteVielsalm
Postcode66980
Gasverbruik23.990 kWh
Stroomverbruik kWh3495 kWh
Gemiddelde energierekening€178,60

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Grand-Halleux juni 2024

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. Soms zijn er binnen gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Vielsalm. Is dit voor jou onduidelijk? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Vielsalm zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Grand-Halleux
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4460), dan profiteer je al van een korting van zo’n €553. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen goed voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al 500.000consumenten hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (juni 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Grand-Halleux komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor plusminus 3030 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Essent of Pure Energie betaal je hiervoor wel €757,50 (onkosten juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Grand-Halleux kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118206€3675 – €4250€380
2273012€5125 – €5750€600
3339014€6000 – €6275€875
4417016€6375 – €6750€950
5465019€6950 – €7300€960
6496021€7550 – €8125€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Grand-Halleux lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grand-Halleux bedraagt 3495 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1950 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2975 kWh gaan we uit van 11, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Veel investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook zijn er dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Grand-Halleux?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-grand-halleux

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Grand-Halleux vergelijken? Met behulp van onze stappenplan heb je zonder problemen een goede vakman in jouw omgeving. Veel installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer zo concreet mogelijk het huis. Het soort dak (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Grand-Halleux.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn naam, het 06-nummer, en het mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Aansluitend zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de scherpste prijs, maar let ook op certificering (bijvoorbeeld CE-keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor scholen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Grand-Halleux op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Grand-Halleux
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Grand-Halleux een vergoeding aan de distributienetbeheerder – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor mensen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomOftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!