Willemeau

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Willemeau? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door zonnepanelenvoordeel.be check je handige informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Willemeau!

zonnepanelen installateur 7506
 • Lagere energiekost.
 • Goed voor het milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode75060
Gasverbruik22.100 kWh
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€169,71

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Willemeau maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be bekijk jij hoe het ervoor staat in de gemeente Tournai. Kan je hier niets over vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Tournai zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Willemeau
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten zonder hoge lasten een groene lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4820), dan loopt het voordeel al gauw op tot €598. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. In ruil krijg je natuurlijk een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De plannen zijn om dit te veranderen: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Willemeau fluctueren tussen de €4000 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op plusminus 2780 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Eneco en Qurrent betaal je al snel €695,00 (prijs maart 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Willemeau kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117508€3675 – €4425€390
2289012€5275 – €5600€650
3345016€6075 – €6175€700
4405017€6450 – €6700€920
5432020€6900 – €7200€1030
6501022€7475 – €8075€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Willemeau vind jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Willemeau is 3450 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1950 kWh zijn dat er circa 7, voor 2925 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3950 kWh zijn dat 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Willemeau?

Puur voor PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-willemeau

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Willemeau vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt vind je moeiteloos een deskundige leverancier in de buurt. Sommige bedrijven bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de tarieven. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. De dak-categorie (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Willemeau.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om voorletter + achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Daardoor is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name ondernemingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Willemeau op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Willemeau
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Willemeau een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren met een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €85,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!