Ere

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Ere? Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel interessant. D.m.v. zonnepanelen op jouw woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Dankzij dalende kosten, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Aan de hand van deze website ontdek jij handige aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Ere!

zonnepanelen installateur 7500
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Lange levensduur.

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode75000
Gasverbruik22.040 kWh
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€168,78

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Ere juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. In sommige gemeenten zijn er regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website energiesparen.be vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Tournai. Kan je het niet vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Tournai kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Ere
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4760), dan profiteer je al van een korting van zo’n €590. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je een soort vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Al 500.000consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juli 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Ere schommelen tussen de €4100 en €6300 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 2720 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €680,00 (prijs juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Ere kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120506€3525 – €4275€420
2298011€5100 – €5775€575
3335014€5925 – €6225€800
4388016€6550 – €6825€880
5460020€7100 – €7300€1020
6518023€7525 – €7925€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Ere zie je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ere is 3420 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1950 kWh zijn dat er circa 8, voor 2850 kWh moet je rekenen op 12, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Veel consumenten bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede vind je dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Ere?

Voor het plaatsen van panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ere

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Ere vergelijken? Door het advies hieronder vind jij moeiteloos een professionele installateur in jouw omgeving. Diverse bedrijven hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer het soort woning. Het type dak (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Ere.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: naam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Zo weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Nadien zenden zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op de benodigde certificaten (zoals bijv. RoHS certificaat, ISO certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn ondernemingen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Huren kan al vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Ere op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Ere
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Ere een vergoeding aan de distributienetbeheerder – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door consumenten met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar dit tarief? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomOftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!