Saint-Maur

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Saint-Maur? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en winstgevend. Door middel van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, de 6% BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Door onze tool bekijk jij uitgebreide toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Saint-Maur!

zonnepanelen installateur 7500
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode75000
Gasverbruik22.050 kWh
Stroomverbruik kWh3425 kWh
Gemiddelde energierekening€168,94

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Saint-Maur juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie bestaat niet in België. In sommige gemeenten zijn er regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar energiesparen.be lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Tournai. Onduidelijke informatie? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Tournai zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Saint-Maur
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4770), dan is het voordeel al snel €591. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terug op het net injecteren. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Saint-Maur schommelen tussen de €4700 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in plusminus 2730 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect of NLE betaal je daarvoor zo’n €682,50 (kosten juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Saint-Maur kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118706€3525 – €4275€380
2303011€5025 – €5825€625
3344016€6000 – €6050€775
4410017€6350 – €6800€910
5441020€6925 – €7225€1020
6500022€7475 – €8000€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Saint-Maur tref jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Saint-Maur is 3425 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1850 kWh gaat het om 7, voor 2800 kWh gaat het om 11, en voor 3825 kWh gaat het om 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan de helft van de woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Saint-Maur?

Bij het installeren van panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-saint-maur

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Saint-Maur vergelijken? Middels onderstaande tips kies je in een zeer korte periode een uitstekende aanbieder in je postcodegebied. Een aantal monteurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. Het genre dak (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf biedt zo goedzonnepanelen advies in Saint-Maur.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Dan is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Bij de laatste stap ontvang je de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met certificering (zoals VDE keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen nogal wat interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan scholen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De kosten bedragen zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is dan ook geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Saint-Maur op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Saint-Maur
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Saint-Maur aanvullend capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!