Vezon

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Vezon? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Met zonnepanelen op jouw woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met deze website ontdek je uitgebreide raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Vezon!

zonnepanelen installateur 7538
 • Snelle terugverdientijd.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode75380
Gasverbruik22.250 kWh
Stroomverbruik kWh3525 kWh
Gemiddelde energierekening€172,02

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Vezon juni 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Tournai. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Tournai zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Vezon
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4970), dan pak je al snel €616. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je een soort vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Dit gaat wel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim honderdduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Vezon komen doorgaans uit tussen de €4000 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen draait uit op grofweg 2930 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Delta of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €732,50 (prijs juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Vezon bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117008€3425 – €4475€400
2283011€5275 – €5800€550
3345015€6025 – €6275€875
4400017€6475 – €6775€880
5438020€7050 – €7225€1020
6505021€7600 – €8175€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Vezon vind jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vezon is 3525 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1875 kWh gaat het om 7, voor 2925 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3825 kWh gaat het om 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De gemiddelde investeerders installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed vinden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Vezon?

Tijdens de montage van PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vezon

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Vezon vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten kies jij zonder problemen een uitmuntende expert in de regio. De meeste bedrijven bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk zo concreet mogelijk het huis. Het soort huis (schuin & plat) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Vezon.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Zo weten we hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gebouwendie het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vezon op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Vezon
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Vezon een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met pv-panelen die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!