Vaulx

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Vaulx? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Middels het zonnepanelen-systeem wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Omwille van de dalende inkoopprijs, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Gebruikmakend van onze tool tref je uitgebreide adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Vaulx!

zonnepanelen installateur 7536
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode75360
Gasverbruik22.240 kWh
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€171,87

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Vaulx juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door te surfen naar energiesparen.be lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Tournai. Kan je het niet vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Tournai zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Vaulx
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4960), dan profiteer je al van een korting van zo’n €615. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Er is wel verandering op komst: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Vaulx zitten vaak tussen de €4000 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor om en nabij 2920 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en/of Nuon betaal je hiervoor wel €730,00 (onkosten juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Vaulx kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119606€3425 – €4200€390
2270011€5075 – €5725€675
3343015€6050 – €6150€875
4399017€6300 – €6775€940
5437020€7100 – €7150€1030
6490023€7400 – €7975€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Vaulx zie je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vaulx is 3520 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 panelen van 280 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1875 kWh zijn dat er 7, voor 2875 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3975 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de bewoners geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Vaulx?

Voor het leggen van panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vaulx

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Vaulx vergelijken? Via tips van onze adviseurs kies jij in korte tijd een deskundige installateur in de buurt. Sommige monteurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de verkoopprijs. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf duidelijk het huis. Het type dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Vaulx.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Daardoor is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van adviseurs uit de buurt. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar wees scherp op de benodigde certificaten (denk aan IEC keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere verenigingen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Vaulx op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Vaulx
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Vaulx een capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!