Ramegnies-Chin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Ramegnies-Chin? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en hebben een prima rendement. Door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door zonnepanelenvoordeel.be tref je waardevolle adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Ramegnies-Chin!

zonnepanelen installateur 7520
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Goed voor het milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode75200
Gasverbruik22.110 kWh
Stroomverbruik kWh3455 kWh
Gemiddelde energierekening€169,86

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Ramegnies-Chin juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Tournai. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Tournai is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Ramegnies-Chin
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4830), dan pak je al snel €599. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim tienduizenden investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Ramegnies-Chin variëren tussen de €4300 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen genereert om en nabij 2790 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en/of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €697,50 (prijspeil juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Ramegnies-Chin kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118907€3600 – €4300€440
2299013€5175 – €5650€625
3350016€6050 – €6025€825
4388016€6550 – €6775€950
5448019€7075 – €7150€1000
6503021€7425 – €8100€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Ramegnies-Chin zie je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ramegnies-Chin is 3455 kWh. Dit kan je zelf genereren met pakweg 12 panelen van 280 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 2000 kWh moet je rekenen op 8, voor 2975 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. De doorsnee mensen bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Ramegnies-Chin?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ramegnies-chin

Interessante installaties:


Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Ramegnies-Chin vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt zoek je in korte tijd een deskundige vakspecialist in de regio. Verscheidene aanbieders beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de prijzen. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf het soort huis. Het genre huis (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Ramegnies-Chin.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Daardoor komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar check ook de benodigde certificaten (zoals bijv. ISO certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gebouwendie het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Ramegnies-Chin op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Ramegnies-Chin
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Ramegnies-Chin verplichte kost – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningeigenaren met een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!