Froyennes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Froyennes? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Geholpen door de nieuwste zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door het financieel interessante plaatje, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Door de zonnepanelen-vergelijker ontdek jij waardevolle details over zonnepanelen kopen in Froyennes!

zonnepanelen installateur 7503
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode75030
Gasverbruik22.080 kWh
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€169,40

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Froyennes juli 2024

Een speciale subsidie is er niet meer in België. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) check je hoe het ervoor staat in de gemeente Tournai. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Tournai kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Froyennes
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun woning energiezuiniger te maken. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4800), dan loopt het voordeel al gauw op tot €595. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Er is wel verandering op komst: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 500.000woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Froyennes fluctueren tussen de €4400 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op pak ‘m beet 2760 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Delta of Pure Energie betaal je hiervoor wel €690,00 (prijs juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Froyennes is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120908€3550 – €4375€410
2285013€5125 – €5625€525
3350014€6075 – €6025€750
4382017€6350 – €6750€910
5434020€6925 – €7200€980
6515022€7650 – €8100€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Froyennes tref jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Froyennes bedraagt 3440 kWh. Dit staat voor omstreeks 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3800 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de klanten verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens bestaan er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Froyennes?

Voor het leggen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-froyennes

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Froyennes vergelijken? Met behulp van onze stappenplan tref jij zonder problemen een uitstekende installateur in jouw streek. Verscheidene leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Definieer zo specifiek mogelijk de woning. De huis-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Froyennes.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Dan weten we hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  In een week krijg je persoonlijke offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden vele prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn verenigingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Froyennes op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Froyennes
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Froyennes een vergoeding aan de distributienetbeheerder – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waar komt dit vandaan? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!