Goetsenhoven

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Goetsenhoven? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Door gebruik te maken van zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van dalende prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Aan de hand van zonnepanelenvoordeel.be check je bruikbare info die helpen bij zonnepanelen kopen in Goetsenhoven!

zonnepanelen installateur 3300
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTienen
Postcode33000
Gasverbruik22.230 kWh
Stroomverbruik kWh3515 kWh
Gemiddelde energierekening€171,71

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Goetsenhoven mei 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be lees je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Tienen. Kan je hier niets over vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Tienen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Goetsenhoven
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4950), dan is jouw winst al gauw €614. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een passende vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze traditionele energiemeters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Goetsenhoven fluctueren tussen de €5200 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in circa 2800 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Engie of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €700,00 (tarief mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Goetsenhoven bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117408€3600 – €4325€400
2300013€5175 – €5675€550
3320014€6100 – €6175€775
4413018€6550 – €6800€900
5456019€6900 – €7175€1030
6488022€7625 – €8025€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Goetsenhoven vind je of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Goetsenhoven is 3515 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1925 kWh zijn dat er circa 8, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 4000 kWh zijn dat 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de investeerders maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Goetsenhoven?

Tijdens de montage van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-goetsenhoven

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Goetsenhoven vergelijken? Middels onze stappenplan vind jij in korte tijd een uitstekende expert in jouw streek. Veel specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer duidelijk de woning. Het soort dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Goetsenhoven.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Daardoor is het helder hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  In een week ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar relevante keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan verenigingen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Goetsenhoven op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Goetsenhoven
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Goetsenhoven een distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningeigenaren waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!