Schuiferskapelle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Schuiferskapelle? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Door krachtige zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Gezien het financieel interessante plaatje, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door gebruik te maken van onze vergelijker lees je praktische informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Schuiferskapelle!

zonnepanelen installateur 8700
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteTielt
Postcode87000
Gasverbruik22.960 kWh
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€173,97

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Schuiferskapelle oktober 2023

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Wel bestaan er gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website energiesparen.be lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Tielt. Kan je het niet vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Tielt kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Schuiferskapelle
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een speciaal type lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4430), dan is het belastingvoordeel al gauw €549. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet om een privéwoning gaan en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. De win is er niet alleen voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Schuiferskapelle liggen tussen de €4000 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen resulteert in plusminus 2720 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco en Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €680,00 (kosten oktober 2023). Door goedkope zonnepanelen in Schuiferskapelle bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118207€3450 – €4300€400
2289013€5075 – €5650€575
3352015€5975 – €6025€750
4388018€6550 – €6850€900
5460020€7000 – €7150€970
6499022€7550 – €8200€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Schuiferskapelle zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schuiferskapelle bedraagt 3480 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 2000 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de bewoners prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Schuiferskapelle?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-schuiferskapelle

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Schuiferskapelle vergelijken? Middels onderstaande tips vind jij moeiteloos een erkende leverancier in jouw streek. Verscheidene aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Specificeer de karakteristieken van het huis. Het type woning (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn relevant. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Schuiferskapelle.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens verstrekken zij de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn nogal wat interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan verenigingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Schuiferskapelle op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Schuiferskapelle
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Schuiferskapelle een aanvullend distributienettarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen met de terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG is duidelijk: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €90,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!