Izenberge

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Izenberge? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Met behulp van zonnepanelen bij je huis is het mogelijk eigen energie te genereren. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Geholpen door onze tool doorzoek je waardevolle adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Izenberge!

zonnepanelen installateur 8691
 • Lagere energielasten.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAlveringem
Postcode86910
Gasverbruik22.910 kWh
Stroomverbruik kWh3455 kWh
Gemiddelde energierekening€173,20

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Izenberge september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet aan de orde in België. Regelmatig hebben gemeenten speciale premies en/of leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Alveringem. Is er niets over te lezen? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Alveringem zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Izenberge
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor het installeren van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4380), dan is het belastingvoordeel al gauw €543. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit gaat wel veranderen: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim tienduizenden huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Izenberge liggen tussen de €4400 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in grofweg 3080 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €770,00 (tarieven september 2023). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Izenberge kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel doorzoek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118908€3625 – €4275€390
2276013€5300 – €5625€600
3334015€6025 – €6050€850
4416017€6550 – €6600€910
5437020€7025 – €7150€1030
6508023€7450 – €7900€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Izenberge ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Izenberge is 3455 kWh. Hiervoor heb je nodig plusminus 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2925 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de klanten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Izenberge?

Puur voor PV-panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-izenberge

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Izenberge vergelijken? Geholpen door het advies hieronder vergelijk je binnen enkele minuten een uitstekende specialist in jouw omgeving. Diverse aanbieders beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op het tarief. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk het huis. Het genre dak (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn daarin van belang. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Izenberge.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het helder hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gymzalen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Izenberge op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Izenberge
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Izenberge een vergoeding aan de distributienetbeheerder – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen waar sprake is van een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!