Beveren-Aan-De-Ijzer

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Beveren-Aan-De-Ijzer? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Aan de hand van krachtige zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Op basis van onze tool check je actuele informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Beveren-Aan-De-Ijzer!

zonnepanelen installateur 8691
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAlveringem
Postcode86910
Gasverbruik22.890 kWh
Stroomverbruik kWh3445 kWh
Gemiddelde energierekening€172,89

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Beveren-Aan-De-Ijzer september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Alveringem. Onduidelijke informatie? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Alveringem kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Beveren-Aan-De-Ijzer
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4360), dan is het belastingvoordeel al gauw €540. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze klassieke mechanische meters worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al enkele honderdduizenden consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Beveren-Aan-De-Ijzer liggen tussen de €4100 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in zo’n 3060 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Essent of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €765,00 (onkosten september 2023). Door middel van goedkope zonnepanelen in Beveren-Aan-De-Ijzer bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120908€3475 – €4200€380
2270012€5000 – €5775€675
3339015€6025 – €6275€875
4386016€6300 – €6600€950
5462020€6900 – €7275€960
6489022€7550 – €7850€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Beveren-Aan-De-Ijzer check jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beveren-Aan-De-Ijzer is 3445 kWh. Dit staat voor grofweg 12 panelen van 295 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3825 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De doorsnee investeerders kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Beveren-Aan-De-Ijzer?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-beveren-aan-de-ijzer

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Beveren-Aan-De-Ijzer vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips kies je vandaag nog een betrouwbare expert in je postcodegebied. Het merendeel van de aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de tarieven. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn essentieel. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist biedt zo erkend zonnepanelen advies in Beveren-Aan-De-Ijzer.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs uit de regio. Kijk verder dan de laagste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (denk aan ISO certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Beveren-Aan-De-Ijzer op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Beveren-Aan-De-Ijzer
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Beveren-Aan-De-Ijzer een netvergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor consumenten met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!