Gijverinkhove

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Gijverinkhove? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. Door gebruik te maken van de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels onze website bekijk je waardevolle raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Gijverinkhove!

zonnepanelen installateur 8691
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAlveringem
Postcode86910
Gasverbruik22.900 kWh
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€173,04

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Gijverinkhove juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. Wel bestaan er gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Alveringem. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Alveringem bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Gijverinkhove
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten heel voordelig een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4370), dan is het voordeel al snel €542. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je een passende vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit gaat wel veranderen: de klassieke mechanische tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Gijverinkhove fluctueren tussen de €4800 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor ongeveer 3070 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en/of Powerpeers betaal je al snel €767,50 (kosten juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Gijverinkhove kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118107€3550 – €4250€410
2306013€5075 – €5700€675
3326015€6100 – €6100€875
4418016€6350 – €6625€910
5457020€6925 – €7250€980
6493022€7450 – €7950€1110

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Gijverinkhove tref jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gijverinkhove bedraagt 3450 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1975 kWh zijn dat er circa 7, voor 2975 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3925 kWh zijn dat 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De doorsnee klanten verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed zijn er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Gijverinkhove?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gijverinkhove

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Gijverinkhove vergelijken? Op basis van onderstaande tips vind jij snel en eenvoudig een professionele monteur in de regio. Tal van adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Schets het type huis. Het soort woning (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Gijverinkhove.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Op basis daarvan weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Nadien zenden zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (denk aan RoHS certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen meerdere interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan stadions die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Gijverinkhove op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Gijverinkhove
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Gijverinkhove een distributienettarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningeigenaren met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €85,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!