Leisele

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Leisele? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Met behulp van zonnepanelen bij je huis is het mogelijk eigen energie te genereren. Als gevolg van gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. onze tool vind je actuele toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Leisele!

zonnepanelen installateur 8691
 • Makkelijk geld besparen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAlveringem
Postcode86910
Gasverbruik22.920 kWh
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€173,35

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Leisele juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er jammer genoeg niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Alveringem. Kan je hier niets over vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Alveringem zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Leisele
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4390), dan profiteer je al van een korting van zo’n €544. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie ontvang je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Er is wel verandering op komst: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden woningen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Leisele komen doorgaans uit tussen de €5200 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 3090 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Essent en Powerpeers betaal je al snel €772,50 (prijspeil juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Leisele kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117007€3650 – €4200€410
2275011€5225 – €5825€525
3353016€5950 – €6250€725
4394018€6525 – €6600€920
5450019€7100 – €7125€980
6503021€7450 – €7975€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Leisele bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Leisele is 3460 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1950 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. De meeste klanten installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens bestaan er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Leisele?

Bij het installeren van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-leisele

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Leisele vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt heb jij moeiteloos een deskundige leverancier in de buurt. Tal van leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Definieer zo specifiek mogelijk de woning. Het type woning (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Leisele.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de laagste prijs, maar wees scherp op relevante keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan bedrijven die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Leisele op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Leisele
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Leisele een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!