Kanegem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Kanegem? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Door het financieel interessante plaatje, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker tref je uitgebreide adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Kanegem!

zonnepanelen installateur 8700
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet het milieu op 1.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteTielt
Postcode87000
Gasverbruik22.950 kWh
Stroomverbruik kWh3475 kWh
Gemiddelde energierekening€173,81

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Kanegem september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. Wel bestaan er gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Tielt. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Tielt kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Kanegem
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren extra voordelig een lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4420), dan loopt het voordeel al gauw op tot €548. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet om een privéwoning gaan en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jeeen redelijke vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Kanegem variëren tussen de €4700 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in zo’n 2710 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Essent en/of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €677,50 (tarieven september 2023). Dankzij goedkope zonnepanelen in Kanegem kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120806€3625 – €4375€410
2294011€5300 – €5750€625
3337014€6050 – €6200€875
4389018€6500 – €6825€930
5452019€7050 – €7275€980
6517022€7675 – €8150€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Kanegem vind je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kanegem bedraagt 3475 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1975 kWh gaat het om 7, voor 2850 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. De doorsnee klanten bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Kanegem?

Voor PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kanegem

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Kanegem vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs tref jij binnen enkele minuten een uitmuntende installateur in je postcodegebied. Diverse bedrijven hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de kosten. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer zo concreet mogelijk de woning. Het soort woning (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Kanegem.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om achternaam, voornaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Zo weten wij ook hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van specialisten uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar check ook op de benodigde certificaten (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kanegem op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Kanegem
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Kanegem een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!