Aarsele

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Aarsele? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. Door gebruik te maken van innovatieve zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Gezien het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker lees jij samengestelde details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Aarsele!

zonnepanelen installateur 8700
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Duurzame investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • BTW terugvragen.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteTielt
Postcode87000
Gasverbruik22.940 kWh
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€173,66

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Aarsele juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie bestaat niet in België. Wel bestaan er gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Tielt. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Tielt zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Aarsele
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens tegen een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4410), dan is jouw winst al gauw €547. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Aarsele variëren tussen de €4500 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert grofweg 2700 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €675,00 (prijspeil juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Aarsele kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117406€3675 – €4300€410
2279012€5125 – €5600€500
3324016€5925 – €6200€700
4388018€6500 – €6750€880
5466020€7100 – €7250€990
6503023€7425 – €7900€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Aarsele vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Aarsele is 3470 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1925 kWh zijn dat er 8, voor 2900 kWh zijn dat er 11, en voor 3950 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. De gemiddelde klanten verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Aarsele?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-aarsele

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Aarsele vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten vind je in korte tijd een erkende expert in je woonplaats. Veel monteurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer het type woning. De huis-categorie (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Aarsele.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Zo weten wij hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Vervolgens ontvangt u ook de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit de omgeving. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook relevante keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan bedrijven die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Aarsele op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Aarsele
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Aarsele een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €86,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!