Sint-Joris-Winge

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Sint-Joris-Winge? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. Door middel van zonnepanelen op het dak wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Geholpen door deze pagina lees je accurate adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Sint-Joris-Winge!

zonnepanelen installateur 3390
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTielt-Winge
Postcode33900
Gasverbruik22.510 kWh
Stroomverbruik kWh3355 kWh
Gemiddelde energierekening€169,28

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Sint-Joris-Winge mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Tielt-Winge. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Tielt-Winge bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Sint-Joris-Winge
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4480), dan loopt het voordeel al gauw op tot €555. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de traditionele tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al 500.000woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Sint-Joris-Winge liggen tussen de €5300 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in pakweg 3080 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €770,00 (vergoeding mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Sint-Joris-Winge kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118108€3625 – €4375€440
2284012€5050 – €5600€650
3326014€6075 – €6175€775
4393018€6525 – €6675€950
5454020€6925 – €7275€990
6491023€7450 – €7825€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Ook is een hellingshoek van 36 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Sint-Joris-Winge achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Joris-Winge bedraagt 3355 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 11 panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1825 kWh gaan we uit van 8, voor 2800 kWh zijn dat er 11, en voor 3800 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de consumenten kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Sint-Joris-Winge?

Voor zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-joris-winge

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Sint-Joris-Winge vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder tref jij in een zeer korte periode een deskundige vakman in jouw omgeving. De meeste leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Schets duidelijk het huis. Het type huis (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn essentieel. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft dan erkend zonnepanelen advies in Sint-Joris-Winge.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gymzalen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Joris-Winge op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Sint-Joris-Winge
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Joris-Winge een netvergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor mensen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG is duidelijk: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!