Leers-Et-Fosteau

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Leers-Et-Fosteau? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. Met behulp van krachtige zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door de dalende inkoopprijs, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Geholpen door deze pagina vind je uitgebreide info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Leers-Et-Fosteau!

zonnepanelen installateur 6530
 • Structureel lagere energiekost.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ook te integreren in het dak.
 • BTW terugvragen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteThuin
Postcode65300
Gasverbruik20.530 kWh
Stroomverbruik kWh3565 kWh
Gemiddelde energierekening€165,75

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Leers-Et-Fosteau maart 2024

Een universele subsidieregeling is er niet in België. Regelmatig hebben gemeenten speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Thuin. Kom je er niet uit? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Thuin kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Leers-Et-Fosteau
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens tegen een lage rente een speciale lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4750), dan is het voordeel al snel €589. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dit geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Leers-Et-Fosteau komen doorgaans uit tussen de €4900 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 2850 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent of NLE betaal je daarvoor zo’n €712,50 (prijs maart 2024). Via goedkope zonnepanelen in Leers-Et-Fosteau bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119206€3575 – €4225€440
2270013€5250 – €5725€650
3350015€6075 – €6200€850
4419016€6550 – €6600€940
5452020€6950 – €7250€1000
6514021€7400 – €7825€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Leers-Et-Fosteau achterhaal je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Leers-Et-Fosteau bedraagt 3565 kWh. Dit staat voor ongeveer 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Veel mensen kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Leers-Et-Fosteau?

Puur voor zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-leers-et-fosteau

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Leers-Et-Fosteau vergelijken? Geholpen door onderstaande tips kies jij moeiteloos een erkende vakspecialist in jouw omgeving. Een aantal specialisten beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de kosten. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Definieer het type woning. Het type woning (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Leers-Et-Fosteau.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten we hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de laagste prijs, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld CE-keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan diverse aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn stadions die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De tarieven beginnen bij €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Leers-Et-Fosteau op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Leers-Et-Fosteau
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Leers-Et-Fosteau een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door mensen waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waar komt dit vandaan? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €87,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!