Gozée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Gozée? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en winstgevend. Aan de hand van innovatieve zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien het financieel interessante plaatje, de speciale 6%-BTW regeling en de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met behulp van onze vergelijker lees jij veelzijdige informatie over zonnepanelen kopen in Gozée!

zonnepanelen installateur 6534
 • Makkelijk geld besparen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieHenegouwen
GemeenteThuin
Postcode65340
Gasverbruik20.570 kWh
Stroomverbruik kWh3585 kWh
Gemiddelde energierekening€166,37

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Gozée juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er jammer genoeg niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Thuin. Is dit voor jou onduidelijk? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Thuin zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Gozée
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4790), dan is het belastingvoordeel al gauw €594. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je een redelijke vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit overschot. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de “ouderwetse” tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Gozée zitten vaak tussen de €5200 en €5700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op ongeveer 2890 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie en/of Vandebron betaal je hiervoor wel €722,50 (prijspeil juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Gozée kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119306€3475 – €4300€390
2276012€5175 – €5850€625
3333014€5925 – €6175€775
4412016€6450 – €6625€940
5466019€6925 – €7200€1010
6482022€7575 – €7950€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Gozée check je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gozée bedraagt 3585 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh zijn dat er 8, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3900 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Meer dan de helft van de mensen verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Gozée?

Voor het laten plaatsen van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gozee

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Gozée vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs heb jij snel en eenvoudig een erkende specialist in jouw streek. Diverse specialisten hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de kosten. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf de aard van het huis. De dak-categorie (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Gozée.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: naam, het 06-nummer, en e-mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Daarna ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van deskundigen die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar check ook op de benodigde certificaten (je kunt denken aan IEC keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere organisaties die hun dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De kosten bedragen zo’n €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Gozée op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Gozée
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Gozée een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!